Τρίτη 17 Αυγούστου 2010

κρουασανάκια πανεύκολα

Όταν με πιάνει η όρεξη μπορεί και να μαγειρέψω ή να φτιάξω γλυκό. Να μια πανεύκολη συνταγή για ώρες υπογλυκαιμίας. Στην ουσία θα χρειαστείτε ένα φύλλο σφολιάτας, μερέντα, ζάχαρη και 1 αυγό και πάμε :
Έχουμε ξεπαγώσει το φύλλο σφολιάτας και το ανοίγουμε (όχι με πλάστη δε χρειάζεται) απλά το βγάζουμε από τη συσκευασία και το απλώνουμε. Το κόβουμε αρχικά σε τέσσερα τετράγωνα κομμάτια. Το κάθε ένα από τα τετράγωνα κομμάτια το κόβουμε στη μέση σε δυο τρίγωνα κομμάτια (από γωνία σε γωνία δηλαδή). Έπειτα το κάθε τρίγωνο το κόβουμε σε άλλα 2 τρίγωνα. Έτσι το κάθε τετράγωνο κομμάτι μας βγάζει 4 τρίγωνα οπότε 4 χ 4 θα βγάλουμε 16 κρουασανάκια. μπορούμε βέβαια να σταματήσουμε στα πρώτα τρίγωνα και να βγάλουμε 8 μεγάλα κρουασανάκια.
Είμαι σίγουρη ότι όποιος το διαβάζει έχει ήδη σκεφτεί "τι λέει αυτή??? δεν πάω καλύτερα στο φούρνο να πάρω κρουασάν??" τεσπα δεν είναι τόσο δύσκολο στην πράξη, just follow me...συνεχίζω, γεμίζω το κάθε τρίγωνο με μερέντα και το διπλώνω -αύτο τώρα πως να το εξηγήσω?- αρχίζοντας από τη βάση του τριγώνου σαν ρολλό και μετά κλείνω και τις ανοιχτές άκρες. Αλοίφω από πάνω με χτυπημένο αυγό, πασπαλίζω με ζάχαρη και ψήνω σε μεσαία φωτιά ώσπου να ροδίσουν. Α, τα τοποθετώ σε λαδόκολλα σε ταψάκι στη μεσαία σκάλα του φούρνου.
Καταστροφή ήταν αυτή η συνταγή ανάθεμα κι αν την εξήγησα σωστά :D

1 σχόλιο:

  1. ε ναι λοιπόν προδώθηκα από την φωτο από τότε έχω να τα φτιάξω, από 11-03-2010 :0

    ΑπάντησηΔιαγραφή